Visst är det fascinerande med alla slott och herresäten som ofta har en gedigen historia och ett intressant förflutet. Inte sällan finns det även kusliga spökhistorier att lyssna på men det är en annan historia.

Vi har satt ihop en hemsida för dig som älskar att läsa om slott och som inte tvekar när du blir erbjuden att besöka ett. Dessa artiklar handlar om svenska slott och borgar. Vissa av dem är bara en ruin idag men är ändå mycket intressanta att besöka. Andra är i statens ägo och tillhandahåller utställningar, guidade turer, hotellverksamhet eller annat smått och gott. Särskilt under sommarmånaderna finns en mängd olika aktiviteter för både stora som små och vad kan vara bättre än att både ha kul med barnen samtidigt som de lär sig lite om Sverige?

En stor del av hemsidan tar dock upp alla mysterier kring Aranäs slottsruin och all den historia som finns runt omkring. Västergötland är känt för sina många osvenska och vackra slott och här finns mycket att utforska. Är du särskilt intresserad av Aranäs slottsruin och vill veta mer om både ruinen och omgivningarna, finns det några intressanta texter som du kanske kan lära dig mer av. Visste du kanske att gården har figurerat i Jan Guillous böcker och att filmen “Arn” utspelade sig här? Riddarens namn har dessutom kommit från just Aranäs.

Faktum är också att en liten del av slotten är bebodda. Så är t.ex. läget för Stora Sundby som du kan läsa om i en av artiklarna. Här kan man följa med på jakt i engelsk anda och jaga änder, hjort eller fasan. Sverige är fullt av undangömda slott och herresäten som bara väntar på att bli utforskade eller omskrivna ännu mer, så har du vägarna förbi vår sajt kan du slinka in för att fantisera mer över den vackra arkitekturen och läsa mer om de många berättelser som följer i slottens fotspår.